Nachádzate sa: Úvod > Blog > Využite posledné teplé dni aktívne a prevetrajte svoj bicykel

Využite posledné teplé dni aktívne a prevetrajte svoj bicykel

Leto preletelo tak, že sme sa ani nenazdali a dnes je už pred nami len niekoľko pekných dní toho babieho. Preto ak je vašou vášňou bicykel, sú tieto dni ideálnou príležitosťou, ako ho ešte prevetrať v prívetivom počasí. Nezabúdajte však na vrtochy jesenného počasia a najmä na to, že slnko už nie je tak silné ako počas letných mesiacov. Preto si do batohu pribaľte aj teplejšie cyklistické oblečenie.

Na bicykel za každých podmienok len vo funkčnom cyklo drese

Bez ohľadu na to, či je vonku 35 alebo napríklad len 18°C, vždy je treba mať na sebe špeciálny cyklistický odev. Ten je totiž funkčný, a preto sa v ňom budete cítiť príjemne aj pri oboch uvedených teplotách. Zabezpečené je to špeciálnym materiálom, ktorý dýcha, a tak sa dokáže prispôsobiť takmer akýmkoľvek podmienkam. Svaly udržuje v stálej teplote, čo je dôležité pre ideálny metabolizmus živín a dostatok energie pre svalstvo na bicyklovanie. Ak sa počas neho potíte, cyklistické dresy dokážu pot odviezť z povrchu vášho tela. Aj v tom najväčšom sparne tak budete na bicykli vždy v suchu. Cyklistické dresy a ich nosenie sú dôležité tiež z hľadiska bezpečnosti na ceste, keďže obsahujú viacero reflexných prvkov.

Za kompletný cyklistický dres považujeme spojenie horného dielu, teda cyklistického trička a šortiek. Tričko máva tiež viacero praktických doplnkov tak, ako to môžeme vidieť aj na záberoch z profesionálnych tour. Priamo v horných dieloch dresov si tak môžete uschovať vodu či iné drobné občerstvenie.

Buďte vždy pripravený na vietor a dážď

Ako sme spomenuli, obdobie medzi letom a jeseňou je veľmi nevyspytateľné. Keď vyrazíte na cyklistický výlet, môže byť nádherne slnečno, a pri ceste naspäť vás pokojne môže zastihnúť silný vietor a dážď. Preto netreba riskovať, ale byť pripravený na každé počasie. Na chrbte v batohu totiž odnesiete pár ľahkých vecí navyše. Mala by to byť najmä nepremokavá cyklistická bunda, ktorá zahreje, ochráni pred vetrom a vlhkom, no zároveň pre vás zabezpečí maximálnu vzdušnosť.

Cyklistické oblečenie pre pánov a dámy aj na obdobie jesene nájdete  samozrejme v našej ponuke.

Quatro Youtube Facebook
Sk En De Hu Ru