Nachádzate sa: Úvod > Blog > Kupujete si oblečenie a prilbu na bicykel? Poradíme vám, ako si vybrať

Kupujete si oblečenie a prilbu na bicykel? Poradíme vám, ako si vybrať

Chráni pri páde aj pred počasím, pomôže zlepšiť aerodynamiku, zvýši komfort z jazdy a zároveň sa postará o to, aby vás na cestách bolo lepšie vidieť. Toto všetko zvládne správna výbava na bicykel. Podľa čoho si ju však vybrať?

Základom je cyklo prilba

Cyklistická prilba je mimo obce povinná a deti do 15 rokov ju musia mať na hlave vždy. Ako si však vybrať tú najlepšiu? Cyklo prilba by mala spĺňať účel, na ktorý bola vyrobená – ak jazdíte hlavne po asfaltkách, siahnite po cestnej helme s dobrou aerodynamikou. Milovníci downhillu ocenia integrálne helmy, ktoré pri páde chránia nielen hornú časť hlavy, ale aj bradu. Určite si dajte záležať, aby cyklo prilba mala platný certifikát o splnení technických noriem. Ak chcete odbremeniť svoj krk, zvoľte helmu z ľahšieho, no pevného materiálu. Chýbať by nemalo ani odvetrávanie a v prípade, že plánujete jazdiť v každom počasí, oceníte ak sa budú dať tieto otvory uzavrieť. A nezabudnite, čím výraznejšia farba, tým ľahšie vás spozorujú vodiči na cestách.

Cyklo dresy vám pomôžu s aerodynamikou

Pre cyklistov je aerodynamika dôležitá. Ak patríte tiež medzi tých, ktorí potrebujú rozrážať vzduch, pomôžu vám upnuté cyklo dresy. Ak je vašou obľúbenou disciplínou zjazd, potom siahnite po voľnejších cyklo dresoch, pod ktoré sa vojde aj hrudný chránič. V každom prípade by však oblečenie na bicykel malo odvádzať pot, udržať vás v suchu a mať dobrú termoreguláciu. Plánujete stráviť na bicykli takmer celý deň? Určite oceníte cyklo dres s vreckami, do ktorých si môžete dať súpravu na opravenie defektu, energetickú tyčinku či doklady s peniazmi. Správnym krokom je vybrať si cyklo dres s reflexnými prvkami, ktoré vás urobia viditeľnejšími v tme aj pri nepriaznivom počasí.

Cyklobunda ako záchrana pred počasím

Cyklo bundy sú skvelým doplnkom, ktorý vás ochráni pred letnou búrkou či jesenným vetrom. Najčastejšie sú z tenkého nepremokavého materiálu, takže sú veľmi spratné a zmestia sa vám aj do vrecka cyklo dresu. Dajte si záležať, aby ste si vybrali cyklo bundu žiarivej farby, ktorá zvýši vašu viditeľnosť v zhoršených podmienkach. Ak máte takúto bundu a cyklo dres, dokážete si oblečenie veľmi efektívne navrstviť a zvládnete jazdu aj počas mrazivých dní.

Cyklo rukavice pre väčší komfort z jazdy

Rukavice na bicykel vás chránia nielen pri páde, ale aj počas jazdy. Vďaka nim držíte riadidlá pevnejšie v rukách a riziko zošmyknutia dlane je výrazne nižšie. Cyklo rukavice však opäť vyberajte podľa účelu – na jazdu v teréne alebo chladnom počasí si vyberte model so zateplením, resp. integrovanými chráničmi, na leto a cestnú cyklistiku sú vhodnejšie tie bez prstov. Dajte si záležať, aby mali spevnenú dlaň a rukavice na downhill aj kĺby prstov. Dobré cyklo rukavice by vám nemali brániť v ovládaní brzdových páčok, no zároveň by mali chrániť citlivé miesta na ruke.

Máte záujem o kúpu oblečenia na bicykel a chcete sa poradiť? Navštívte internetový obchod www.foxracing.sk, kde sa prostredníctvom online chatu spýtate odborníka na to, čo vás zaujíma.

Quatro Youtube Facebook
Sk En De Hu Ru