Nachádzate sa: Úvod > Blog > Beh či posilňovanie – aké pánske oblečenie zvoliť na tieto voľnočasové aktivity?

Beh či posilňovanie – aké pánske oblečenie zvoliť na tieto voľnočasové aktivity?

Mnoho mužov si svoj život nedokáže predstaviť bez športu. A preto je práve šport aktivitou, ktorou trávia najväčšiu časť voľného času. Aj vy si radi vyvetráte hlavu behom alebo vybijete energiu v posilňovni? Potom by ste mali vedieť, ako sa na tieto voľnočasové aktivity správne obliecť.

Pánske oblečenie na voľný čas určené na vyššie uvedené športové aktivity musí byť najmä funkčné tak, aby bolo zabezpečené maximálne pohodlie. Základom je nielen vybrať si správnu veľkosť, no tiež aj materiály, prípadne strihy.

Ideálny materiál pre pánske oblečenie na voľný čas trávený športom

Práve materiálom musíte venovať zvýšenú pozornosť, pretože nie každý je určený na šport. Medzi aktuálne preferovaným športovým oblečením sa nosí najmä kombinácia polyesteru a bavlny v pomere 85:15. Takýto materiál je priedušný a zabezpečuje neustále odvetrávanie. Preto sa pot nehromadí na rozhraní kože a oblečenia, ale je cez tkaninu odvádzaný do vonkajšieho prostredia. Telo tak ostane vždy suché, svieže a v čo najväčšom pohodlí. Kombináciu 85% polyesteru a 15% bavlny odporúčame pre všetko športové oblečenie, a to ako tričká, tak aj šortky či športové mikiny.

Na beh preferujte funkčné oblečenie tesne padnúce na telo

Pre športy, ktoré sú vykonávané v pohybe, teda napríklad beh, by sa malo preferovať skôr elastickejšie oblečenie dobre padnúce na telo. A to najmä z dôvodu udržania svalov v stálom teple, čím sa zabezpečí vhodná látková výmena aj pri záťaži, a tak sa zníži riziko svalovice. Preto na beh odporúčame skôr funkčné oblečenie ako podkladovú vrstvu. Na ňu môžete podľa počasia pridávať ďalšie. Napríklad na funkčný nátelník športové tričko, na funkčné nohavice zas napríklad krátke šortky.

Ako sa obliecť do posilňovne?

Ak naopak preferujete skôr cvičenie v posilňovni v podobe dvíhania činiek či závaží na strojoch, oceníte skôr voľnejšie pánske oblečenie na túto voľnočasovú aktivitu. Z ponuky nášho internetového obchodu vyberáme napríklad funkčné športové Fox tričko Brake Check tee a Fox teplákové šortky Lacks. V tomto outfite nebudete mať žiadne prekážky pri pohyboch, budete sa cítiť komfortne a navyše vyzerať štýlovo, na čo si aj v posilňovni potrpí veľké množstvo mužov.

Quatro Youtube Facebook
Sk En De Hu Ru