Nachádzate sa: Úvod > Blog > Aké moto oblečenie zvoliť na cestu, do terénu či na enduro?

Aké moto oblečenie zvoliť na cestu, do terénu či na enduro?

Pri jazde na motorke je jazdec v bezprostrednom kontakte s okolitým prostredím. Aj preto je nevyhnutné telo chrániť silným oblečením, ktoré jednak poskytne komfort počas jazdy, no zároveň zníži riziko povrchových zranení pri prípadnom páde. Na motorku sa neoplatí sadať bez správneho a kvalitného moto oblečenia, ktorým by mal byť vybavený každý motorkách. Ako sa obliecť na cestu, do terénu či na enduro?

Koža – najvyššia kvalita a jedinečný štýl

Ak je vašou doménou cesta a radi si užívate jazdu na akejkoľvek cestnej motorke, základom vášho motorkárskeho oblečenia je jednoznačne bunda. Určite chcete byť štýloví, no myslieť by ste mali aj na ochranu voči vetru a vode. Odporúčame vám preto staviť na koženú bundu, ktorá je v oblasti moto oblečenia synonymom tej najvyššej kvality. Vďaka nej budete na ceste vyzerať ako správny tvrdý motorkár a rovnako si zabezpečíte obrovský komfort. Koženú bundu je vhodné doplniť odolnými nohavicami, vysokými koženými čižmami, prilbou a rukavicami.

Do terénu len v kombinéze tvorenej moto bundou a nohavicami

Terénni motorkári to majú s oblečením o niečo zložitejšie. Jazdia v náročnejších podmienkach, v ktorých sú neustále vystavovaní prachu, blatu či vode a kedykoľvek sa môžu ocitnúť tvárou v tvár samotnému terénu. Ich moto oblečenie by preto mala tvoriť súvislá kombinéza zložená z kvalitnej moto bundy a moto nohavíc. Moto bundy sa vyrábajú z kože alebo zo syntetiky, pričom najčastejšie sa uplatňuje kombinácia týchto dvoch materiálov. Práve takéto bundy dokážu poskytnúť maximálny komfort a ochranu. Kombinujú totiž výhody kože ako dlhú životnosť, dobré odvádzanie telesnej vlhkosti a vysokú pohodlnosť a výhody syntetiky, a to nepremokavosť, odolnosť voči vetru a ľahkosť. Odporúčame vám do bundy zainvestovať a vybrať si také prevedenie, ktoré obsahuje aj integrované chrániče, ideálne s možnosťou polohovania. Tie ochránia najrizikovejšie časti tela a pri páde dokážu často zachrániť aj život. Moto bundy v ich dolnej časti zväčša obsahujú aj zips, prostredníctvom ktorého sa prepoja s nohavicami, a tak vytvoria celistvú kombinézu.

Enduro si vyžaduje moto dres

Žiaden enduro jazdec sa nezaobíde bez moto dresu. Ten sa oblieka zväčša na základnú kombinézu, aby sa nezašpinila alebo neznehodnotila, a zároveň aby motorkára odlíšil od ostatných. Pri výbere moto dresu sa zamerajte na tie prevedenia, ktoré vám ponúkajú vysokú schopnosť odvetrávania, vďaka ktorej sa pod dresom nebude akumulovať vlhkosť. Nezabúdajte, že dres netvorí len horný diel, ale aj nohavice.

Širokú ponuku moto oblečenia zahŕňajúcu motorkárske bundy, nohavice, kombinézy, dresy a množstvo doplnkov nájdete aj v našom internetovom obchode.

Quatro Youtube Facebook
Sk En De Hu Ru